Gemeente Wingene

We zorgen ervoor dat niemand alleen moet wandelen of fietsen

Het lokaal dienstencentrum Geselle in Wingene gaat op zoek naar wandel- en fietsmaatjes voor inwoners die liever niet alleen op stap gaan. “Het initiatief is ontstaan uit concrete vragen die we via onze babbellijn ontvangen hebben”, zegt Tom Braet, schepen van Welzijn.

Tijdens de coronacrisis herontdekten de Wingenaren hun groene gemeente. Meer dan ooit trokken de inwoners er fietsend of wandelend op uit. “Een frisse neus halen en bewegen is en blijft gezond en willen we vanuit onze gemeente zo veel mogelijk stimuleren”, vertelt schepen Tom Braet. Maar sommige inwoners gaan liever niet alleen op pad en weten niet altijd even goed wie ze kunnen meevragen. Het lokaal dienstencentrum Geselle speelt graag in op deze vraag en gaat op zoek naar gezelschap voor deze inwoners. “We koppelen twee inwoners met een gelijkaardig profiel aan elkaar zodat ze samen kunnen gaan wandelen of fietsen. Als zo’n wandel- of fietsmaatje ervoor kan zorgen dat een inwoner terug buitenkomt, meer beweegt en een fijne tijd beleeft, dan is ons doel bereikt.” ” 

Inspiratie

Wie inspiratie nodig heeft voor leuke wandel- of fietsroutes, kan in het lokaal dienstencentrum Geselle in Wingene en in het antennepunt in Zwevezele een toeristisch pakket afhalen, waarin lokale wandelingen en fietsroutes zitten. 

Gepubliceerd op  do 11 mrt 2021