Gemeente Wingene

Week van de Kinderopvang

Van 10 tot en met 16 oktober vieren we Week van de Kinderopvang. Met onze lokale campagne ‘Sterren van de Kinderopvang’ willen we als gemeente onze oprechte waardering tonen voor iedereen die werkzaam is in de kinderopvang. Kinderopvang is zoveel meer dan alleen opvang tijdens de werkuren en daarom verdienen ze een bijzondere dankjewel voor hun fantastische werk.

Ook jouw steun is belangrijk! Dit kan je tonen door gebruik te maken van één of meerdere van onderstaande campagnematerialen.

Kleurplaat 'Een ster voor de kinderopvang'

Hang tijdens de week van 10 tot 16 oktober een ster aan jouw raam. De kleurplaat kan je terugvinden op de achterzijde van de Info-Wingene, afhalen in de bibliotheek of het gemeentehuis of onderaan deze pagina downloaden.

Deze kan je inkleuren met jouw (klein)kind en op een zichtbare plek aan je woning ophangen. Al dan niet ingekleurd, elke ster is een mooi gebaar voor onze kinderopvang.
Je kan jouw ster nog extra in de kijker zetten door een foto te delen op Facebook met #stervoorkinderopvangwingene.

Complimentenkaartje 'Hier werkt een ster in de kinderopvang'

Met het complimentenkaartje kan jij, samen met jouw (klein)kind, een speciaal bedankje schrijven voor de begeleider(s) in jouw kinderopvang. Vul het kaartje in en geef het af tijdens de week van 10 tot 16 oktober aan jouw (buitenschools) kinderopvanginitiatief. 

Elk kind tot 2,5 jaar heeft thuis complimentenkaartjes ontvangen en alle schoolgaande kinderen hebben deze in de klas ingevuld. Wens je graag nog extra kaartjes? Dan kan je deze afhalen in de bibliotheek of het gemeentehuis of onderaan deze pagina downloaden. 

Meer info

Voor alle vragen of meer info rond Week van de Kinderopvang kan je contact opnemen met Huis van het Kind via huisvanhetkind@wingene.be of 051 61 07 20.