Gemeente Wingene

Wekelijkse markten in Wingene terug van start

Vanaf deze week kunnen de inwoners van Wingene opnieuw naar de wekelijkse markt. “In Wingene is er voor het eerst terug markt op woensdag 20 mei, in Zwevezele is dat op zondag 24 mei”, zegt Ann Mesure, schepen van Lokale Economie.

Gemeente Wingene verwelkomt de marktkramers met open armen. “We zijn tevreden dat we, na twee maanden onderbreking door de coronacrisis, opnieuw onze wekelijkse markten mogen organiseren”, vertelt Ann Mesure, schepen van Lokale Economie. Van zodra de Veiligheidsraad de beslissing nam over de markten, ging de gemeente aan de slag om alle veiligheidsvoorschriften om te zetten in praktische maatregelen op het terrein. “We waren gelukkig goed voorbereid, ons aangepast marktplan lag al even klaar.”

Nieuwe locatie voor markt Wingene

De wekelijkse markt vindt in Wingene plaats op woensdag en in Zwevezele op zondag, steeds van 8 tot 12.30 uur. “Om de afstandsregels te kunnen respecteren hebben we de markt van Wingene verplaatst naar het Gemeenteplein”, zegt schepen Ann Mesure. “De markt van Zwevezele kan blijven plaatsvinden op de locatie in de Tramstraat maar krijgt een nieuwe en ruimere opstelling.” Op beide locaties is er voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Circulatieplan

De gemeente maakte voor beide markten een circulatieplan op. “We werken met eenrichtingsverkeer en met één ingang en één uitgang”, aldus Ann Mesure. Voor elk kraam wordt ook een zone voorzien voor de opstelling van een wachtrij. “Op die manier kunnen we onderlinge afstand van anderhalve meter het best opvolgen en toezicht houden op het aantal bezoekers op de markt.” Daarnaast voorziet de gemeente ook de nodige middelen voor handhygiëne.

Richtlijnen voor marktbezoekers

De gemeente vraagt aan de bezoekers om rekening te houden met een aantal richtlijnen. “Wie naar de markt komt, komt alleen en blijft niet langer dan noodzakelijk en gebruikelijk”, zegt schepen Ann Mesure. “We moedigen het dragen van een mondmasker tijdens het winkelen op de markt sterk aan.” Consumptie ter plaatse, zelfs als het gaat over proevertjes, kan voorlopig nog niet.

Meer info vind je op www.wingene.be/heropstart-wekelijkse-markt

Gepubliceerd op  di 19 mei 2020