Gemeente Wingene

Welkom, nieuwe inwoners!

Ons gemeentebestuur ontving op zondag 21 mei zo’n 36 nieuwe inwoners op een gezellig ontmoetingsmoment in het gemeentehuis. Met een hapje en een drankje werden ze warm onthaald.

“Het is fijn om onze nieuwe inwoners samen te kunnen brengen. Velen van hen verkenden onze mooie gemeente al en vonden de weg naar ons gemeentehuis, maar toch zijn er nog verborgen parels en gemeentelijke diensten die we hen graag tonen”, zeggen schepenen Brecht Warnez en Ann Mesure.

Naar jaarlijkse traditie ontvangt de gemeente Wingene haar nieuwe inwoners op een feestelijke receptie. Nadat de burgemeester hen verwelkomde, maakten schepen Warnez en Mesure de inwoners wegwijs in het dorp en de gemeentelijke dienstverlening.

Bevolkingscijfers in 2022

“In 2022 kwamen er in totaal 857 mensen wonen in de gemeente, zo’n 715 inwoners vertrokken. Rekening houdend met de geboorten en overlijdens, telde onze gemeente in 2022 een groei van 181 inwoners”, vertelt schepen van Burgerzaken en Feestelijkheden Ann Mesure. “Daarnaast bereikten we begin dit jaar officieel de kaap van 15.000 inwoners met de geboorte van de kleine Jeno! Intussen staat het inwonersaantal al op 15.065 inwoners.”

Een warm welkom

Elk gezin kreeg bij hun inschrijving in Wingene een ‘welkom thuis-huisje’. Een kartonnen welkomstdoos met heel wat informatie en enkele leuke gadgets. “Zo’n ontmoetingsmoment zoals vandaag is belangrijk. Het straalt uit waar we voor staan: een mooie, warme plek om te wonen, te ontspannen en te ondernemen”, zegt schepen van Communicatie en Participatie Brecht Warnez. “We zijn een bruisende gemeente met een sterk verenigingsleven. Mensen samenbrengen in een gezellig kader zit in ons bloed.”

Gepubliceerd op  zo 21 mei 2023