Gemeente Wingene

Welkom, nieuwe inwoners!

Het gemeentebestuur ontving op zondag 19 mei zo’n 60-tal nieuwe inwoners op een gezellig ontmoetingsmoment in het gemeentehuis. Met een hapje en een drankje werden ze warm onthaald.

“Het is fijn om onze nieuwe inwoners samen te kunnen brengen. Velen van hen verkenden onze mooie gemeente al en vonden de weg naar ons gemeentehuis, maar toch zijn er nog verborgen parels en gemeentelijke diensten die we hen graag tonen”, zeggen schepenen Brecht Warnez en Ann Mesure.

Naar jaarlijkse traditie ontvangt de gemeente Wingene haar nieuwe inwoners op een feestelijke receptie. Nadat de burgemeester hen verwelkomde, maakten schepen Warnez en Mesure de inwoners wegwijs in het dorp en de gemeentelijke dienstverlening.

Bevolkingscijfers in 2023

“Rekening houdend met de geboorten en overlijdens, telde onze gemeente in 2023 een groei van 127 inwoners”, vertelt schepen van Burgerzaken en Feestelijkheden Ann Mesure. “Het totale inwonersaantal staat hiermee op 15.113 inwoners.”

Een warm welkom

Elk gezin kreeg bij hun inschrijving in Wingene een ‘welkom thuis-huisje’. Een welkomstdoos met heel wat informatie en enkele leuke gadgets. “Zo’n ontmoetingsmoment zoals vandaag is belangrijk. Het straalt uit waar we voor staan: een mooie, warme plek om te wonen, te ontspannen en te ondernemen”, zegt schepen van Communicatie en Participatie Brecht Warnez. “We zijn een bruisende gemeente met een sterk verenigingsleven. Mensen samenbrengen in een gezellig kader zit in ons bloed.”

Bekijk hier de foto's! 

Gepubliceerd op  di 21 mei 2024