Gemeente Wingene

Welkom voor waterpret in recreatiebad de Alk

Ook wie geen zin heeft in baantjes trekken is vanaf woensdag 9 juni opnieuw welkom in recreatiebad de Alk! We heropenen onze deuren voor alle speelvogels.

Omwille van de coronamaatregelen was ons recreatiebad lange tijd enkel toegankelijk voor sportieve zwemmers en de zwemacademie. De aangekondigde versoepelingen zorgen ervoor dat we het recreatiebad vanaf 9 juni volledig kunnen heropenen. 

Spelen maar

De verschillende recreatieve zones (het peuter- en kleuterbad, de draaikolk, de glijbaan ...) mogen opnieuw open. Ook de gloednieuwe speelzone voor de allerkleinsten kan nu eindelijk gebruikt worden (later meer daarover!).

Spelregels 

In tijden van corona blijft veiligheid uiteraard belangrijk. We nemen verschillende maatregelen om ervoor te zorgen dat iedereen veilig en zorgeloos kan genieten:

  • Het aantal zwemmers tegelijkertijd is beperkt tot 75. Reserveren is niet nodig, maar even nakijken hoe druk het momenteel is via onze teller (kijk onderaan op de pagina) is wel een goed idee! 
  • Om zoveel mogelijk bezoekers te laten meegenieten van de waterpret, schakelen we vanaf 9 juni opnieuw over naar onze normale (en ruimere) openingsuren.
  • Ook het seniorenzwemmen wordt heropgestart vanaf donderdag 10 juni.
  • Wil je toch liever in alle rust enkele baantjes zwemmen? Dat kan op maandagmiddag van 12 tot 13.30 uur en op woensdagmorgen van 7 tot 8.30 uur.
  • We zorgen ervoor dat de verschillende ruimtes van ons recreatiebad regelmatig grondig gepoetst en ontsmet worden.
  • We vragen je om de richtlijnen in het recreatiebad goed op te volgen. 

Nakijken hoeveel vrije plaatsen er zijn? Dat kan hier!

Gepubliceerd op  di 08 jun 2021