Gemeente Wingene

Werken Beernemsteenweg - fase 1 wordt kort na bouwverlof afgerond

Door onvoorziene omstandigheden schuift de planning van de werken in de Beernemsteenweg lichtjes op. De volledige afwerking van de eerste zone is eind augustus voorzien.

Extreme hitte zorgt voor vertragingĀ 

Het mooie, maar soms ook erg warme, weer heeft de planning op de werf lichtjes in de war gestuurd. Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, is het helaas onmogelijk om bepaalde werkzaamheden, zoals het betonneren van greppels en boordstenen, correct en kwalitatief uit te voeren.

Dit heeft ervoor gezorgd dat deze werken in de zone vanaf de Blauwhuisstraat tot en met het kruispunt van de Gravestraat pas in de week van 8 juli uitgevoerd kunnen worden. Bijgevolg schuiven de daaropvolgende fundering- en asfalteringswerken op tot na het bouwverlof.

Bouwverlof op komstĀ 

De aannemer neemt bouwverlof tussen 13 juli en 5 augustus 2019. Tijdens deze periode wordt er niet verder gewerkt. Voor de lokale bewoners is er in de werfzone een beperkte doorgang voorzien in beide richtingen.

Deze doorgang is niet breed genoeg voor zwaar vrachtverkeer. Vrachtwagens blijven bijgevolg de huidige omleiding volgen. Om de nieuwe infrastructuur, zoals middengeleiders, te beschermen voorzien we een vrachtwagensas ter hoogte van de kerk in Wildenburg. De hulpdiensten zijn op de hoogte over deze onderbreking.

Volle gas vooruit na het bouwverlof

Vanaf 6 augustus start de aannemer de werkzaamheden terug op. In de week van 5 en 12 augustus worden de funderingswerken uitgevoerd en aansluitend worden de verschillende lagen asfalt aangebracht. Ten slotte wordt in de week van 19 augustus de volledige zone verder afgewerkt. De aannemer doet er alles aan om de volledige zone vanaf de Blauwhuisstraat tot en met het kruispunt van de Gravestraat tegen eind augustus open te stellen voor het verkeer.

Begin september wordt aansluitend de volgende fase opgestart. Dit is de zone vanaf de Gravestraat tot net voorbij het kruispunt met de Romerijstraat.

Gepubliceerd op  ma 08 jul 2019