Gemeente Wingene

Werken Heilig Sacramentstraat

In april en mei 2020 worden voor de ontwikkeling van een private verkaveling een aantal werken uitgevoerd in de Heilig Sacramentstraat. Deze werken hebben een impact op vlak van mobiliteit in deze straat. 

Wat?

Voor de nieuwe verkaveling langs de Heilig Sacramentstraat tussen de Hoogweg en de Peerstalvoetweg wordt een nieuwe (doodlopende) zijtak aangelegd. Naast de noodzakelijke aanpassingen aan het voet- en fietspad worden er ook rioleringswerken uitgevoerd. Om de nieuwe riolering op een correcte manier aan te sluiten op de hoofdriolering wordt de Heilig Sacramentstraat even afgesloten.

De bewoners in de buurt ontvingen hierover een bewonersbrief van de aannemer. Je kan deze hieronder bij Documenten terugvinden. 

Wie

Opdrachtgever: ontwikkelaar Hyboma

Aannemer: Jozef Vanden Buverie & co

Timing

De werken worden opgesplitst in twee deelfases.

Fase 1 - Zandbergstraat en Heilig Sacramentstraat - van 9 tot en met 19 april

Ter hoogte van de Zandbergstraat 47 wordt de straat op 9 en 10 april onderbroken voor doorgaand verkeer. Tijdens deze dagen voorziet de aannemer een nieuwe aansluiting op de riolering. Het verkeer wordt lokaal omgeleid. 

Na deze werken wordt de sleuf in de Zandbergstraat tijdelijk hersteld met steenslag in afwachting van de asfalteringswerken in de Heilig Sacramentstraat (zie fase 2).

Ter hoogte van de Heilig Sacramentstraat wordt vanaf 9 tot en met 19 april een bronbemaling geplaatst. Dit stelt de aannemer in staat tijdens de tweede fase met een droge ondergrond te starten zodat de werken geen vertraging oplopen. Doorgaand verkeer blijft mogelijk maar passeert de werf afwisselend aan de hand van verkeerslichten. 

Fase 2 - Heilig Sacramentstraat - 20 april tot en met 1 mei

Tijdens fase 2 wordt de Heilig Sacramentstraat afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de Hoogweg en de Peerstalvoetweg. 

De werken zullen een tweetal weken in beslag nemen.

De lokale omleiding wordt voorzien langs de Beernemstraat/Oude Bruggestraat/Tieltstraat.
Zwaar verkeer moet de omleiding van de Beernemsteenweg te volgen.

De aannemer staat in voor bijkomende signalisatie ter hoogte van onder andere de Hille en Hertsberge.

Bereikbaarheid bedrijventerrein Verrekijker
Het bedrijventerrein Verrekijker is steeds vanuit Tielt of via de omleiding Beernemsteenweg (Aanwijs - Ruiselede - Wingene) bereikbaar.
Komende van de Hille wordt best via de N50 omgereden.

Contactpersonen

Bij hoogdringendheid: verwittig eerst de hulpdiensten op het nummer 112!

Nutsvoorzieningen
Voor meldingen in verband met gas, water, elektriciteit en andere nutsvoorzieningen neem je best contact op met één van de nutsbedrijven uit onderstaande lijst:

  • Eandis
    • Storingen: 078 35 35 00
    • Gasreuk: 0800 65 065
  • De Watergroep – storingen: 02 238 96 99
  • Proximus – storingen: 0800 22 800
  • Telenet – storingen: 015 66 66 66

Andere
Voor meldingen in verband met de wegenis- en rioleringswerken contacteer je best de werfleiding van de aannemer (de contactgegevens kan je terugvinden op de bewonersbrief).