Gemeente Wingene

Wielerwedstrijden

Organiseer je een wielerwedstrijd? Hou dan rekening met deze zaken: 

Aanvraag bij de gemeente

Als organisator van een wielerwedstrijd vraag je een vergunning aan bij elke burgemeester op wiens grondgebied de wedstrijd passeert. Je doet dit tenminste veertien weken vóór de datum van de wedstrijd. Concreet betekent dit dat de aanvraag via het digitaal evenementenloket op de gemeentelijke website dus iets vroeger dan bij andere evenementen, 14 weken op voorhand dus, moet ingediend moet worden.

Tip!
Het is aangeraden om al voor het indienen van de digitale aanvraag kort contact op te nemen met de gemeente. Zo kunnen we nagaan of er al niet een ander evenement plaatsvindt op de dag van jouw wielerwedstrijd.

Aanvraag bij de federatie

Naast de aanvraag bij de gemeente, moet je ook een vergunning tot organisatie aanvragen bij de federatie waaronder de wielerwedstrijd georganiseerd wordt (Cycling Vlaanderen of nevenbond).

Organiseer je een wielerwedstrijd onder de koepel van Cycling Vlaanderen, dan kan je deze aanvraag in orde brengen via deze website. De ingevulde aanvraag tot vergunning moet je als bijlage toevoegen aan de aanvraag in ons digitale evenementenloket.

Organiseer je een wedstrijd via een nevenbond, raadpleeg dan de website van de betreffende federatie. 

Uitzonderingen

TOERTOCHTEN!
Organiseer je een cyclo- of veldtoertocht, dan moet je jouw aanvraag indienen via de e-tool van Sport Vlaanderen. Deze e-tool en ons digitale evenementenloket zijn aan elkaar gekoppeld. Dat betekent dat elke aanvraag die in de e-tool ingediend wordt (en waarvan de wedstrijd over ons grondgebied loopt) automatisch in ons evenementenloket verschijnt.