Gemeente Wingene

Wij trekken de kaart van de zon, en jij?

Ben je geïnteresseerd in een lagere energierekening en wil je tegelijkertijd ook een bijdrage leveren aan het milieu? Dan zijn zonnepanelen een slimme investering. Tot eind augustus kan je je inschrijven voor de provinciale groepsaankoop.

In juni werden verschillende gemeentelijke gebouwen, zoals onder andere zaal Damberd, CC de Wissel en jeugdhuis dE Mutse, uitgerust met zonnepanelen. Eerder kwamen beide sportparken al aan bod. We investeren als gemeente 65.000 euro in dit project en maken daarvoor gebruik van het raamcontract van het Vlaams EnergieBedrijf. Deze investering betaalt zichzelf snel terug en gaat gepaard met een onmiddellijke CO2-reductie.

Doe het nu!

We willen je als inwoner stimuleren om net als onze gemeente tot actie over te gaan. Dit jaar is het ideale jaar om zonnepanelen te installeren. Vanaf 2021 kan je namelijk niet meer kiezen voor het gunstige principe van de terugdraaiende teller, waarmee je tijdens de winter zonder extra kosten elektriciteit van het net kan halen. Als je nog voor het einde van dit jaar zonnepanelen plaatst, kan je nog 15 jaar lang genieten van het systeem van de terugdraaiende teller. 

Deelnemen aan de zesde editie van de provinciale groepsaankoop kan nog tot 28 augustus via deze website.  Opteer je liever voor een systeem op maat? Dan kan je ook altijd een plaatselijke installateur raadplegen.

Gepubliceerd op  do 16 jul 2020