Gemeente Wingene

Wijk-werken vervangt PWA

Sinds 1 januari 2018 werd PWA (plaatselijk wergelegenheidsagentschap) omgevormd tot wijk-werken. Concreet betekent wil dit zeggen dat de VDAB, samen met heel wat steden en gemeenten, voortaan dit ‘wijk-werken’ organiseert.

Met het ‘wijk-werken’ gaan heel wat werkzoekenden aan de slag in scholen, in verenigingen, bij de gemeente of in land- en tuinbouwbedrijven. Maar ook bij veel mensen thuis helpen ze vaak enkele uren per week om extra werkervaring op te doen. Deze ervaring is voor veel werkzoekenden goud waard: dit is immers een stap in hun zoektocht naar een duurzame job.

Als school, particulier, vzw… kan je een beroep doen op het systeem van ‘wijk-werken’ en kan je iemand verschillende soorten opdrachten laten uitvoeren. Of het nu gaat over het gras afrijden, instaan voor de kinderopvang of busbegeleiding in een school: met ‘wijk-werken’ kan dit allemaal. Ook wie af en toe gebruik wil maken van een parkeerwachter of logistieke hulp bij events, kan een beroep doen op een ‘wijk-werker’.

Uniforme aanpak in heel Vlaanderen

De samenwerking tussen steden en gemeenten én VDAB zorgt voor een duidelijke en vereenvoudigde administratie. Wingene werkt samen met Midwest die de organisatie op zich neemt.

Zitdag

Wijk-werken houdt een zitdag in ons gemeentehuis (spreekruimte aan de loketten van burgerzaken) op iedere eerste en laatste dinsdag van de maand van 9 tot 11.30 uur. Er zijn vijf wijk-werk bemiddelaars, waarvan Christof Willem het vaakst in Wingene aanwezig zal zijn.

Meer info

Meer informatie is te vinden op https://www.vdab.be/wijk-werken

Gepubliceerd op  wo 28 mrt 2018