Gemeente Wingene

Landschapspark Bulskampveld - Brugse Ommeland

Wingene

Wingene is een uitgestrekte landelijke gemeente met twee deelgemeenten: Wingene en Zwevezele. Wingene heeft naast het open karakter van onder andere het historische gebied het Vrijgeweid ook zeer veel natuur- en bosgebied in de aanbieding gezien het voor een deel gesitueerd is binnen de grenzen van het Landschapspark Bulskampveld. Ook aan de kinderen is gedacht, voor hen zijn er her en der tal van speelpleintjes en waterplezier in het recreatiebad de Alk.

Het Brugse Ommeland

Wingene behoort tot de toeristische regio Brugse Ommeland. De historische stad Brugge is vlakbij en de Noordzee ligt op een boogscheut. Het Brugse Ommeland is een aaneenschakeling van kanalen en dijken, kastelen en abdijen, dorpsgezichten en monumenten, hoeves en molens, bosgebied en natuurdomeinen. Op recreatief, culinair en cultureel gebied een streek die inspireert, verbaast en verrast.

Landschapspark Bulskampveld

Het Noordelijke deel van Wingene maakt deel uit van Landschapspark Bulskampveld, het bosrijkste gebied van West- en Oost-Vlaanderen. Het is met zijn 90 km² een ideale bestemming om te ontspannen, wandelen en fietsen in het groen. Natuurgebied de Gulke Putten, de Vagevuurbossen en Sint –Pietersveld maken er deel van uit en zeker het ontdekken waard. Ideale tips om het park te verkennen vind je bij de fiets- en wandelroutes.