Gemeente Wingene

Wingenaars stappen zich gezond tijdens de 10.000-stappenclash

Onze gemeente neemt in mei opnieuw deel aan de 10.000-stappenclash. Inwoners worden aangespoord om elke dag voldoende te bewegen of te sporten en tegelijkertijd wordt er ingezet op de preventie van gezondheidsproblemen

“Begin april ondertekenden we als gemeente het charter Gezonde Gemeente”, zegt Tom Braet, voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst. “We nemen dat engagement om tot een structureel preventief gezondheidsbeleid te komen heel serieus. De 10.000-stappenclash is een concreet project dat daaruit voortvloeit.”


10.000 stappen per dag
“We willen onze inwoners aanmoedigen om 10.000 stappen per dag te zetten (of 8.000 stappen voor 65-plussers)”, zegt Lieven Huys, schepen van Sport. “Tijdens de stappenclash in mei kunnen ze deze stappen ook registreren via de website 10.000stappen.be om Wingene zo aan de titel van ‘actiefste gemeente’ te helpen.”


Speelpleinwandeling en Sportmatinee
“Vorig jaar eindigden we op een mooie 41ste plaats, dit jaar willen we nog beter doen”, zegt voorzitter Tom Braet. “Om onze bewoners een extra duwtje in de rug te geven, hebben we voor jonge gezinnen onder andere een wandeling langs onze vele speelterreintjes uitgewerkt en op zondagochtend 19 mei organiseren we ook een Sportmatinee”, zegt schepen Lieven Huys.


Alle info over de actie en de bijhorende activiteiten is hier terug te vinden.

Gepubliceerd op  di 07 mei 2019