Gemeente Wingene

Wingenaars zoeken de zomer in eigen gemeente

De gemeente en Woestijnzwijn organiseren dit jaar voor de zevende keer een zomerse fietszoektocht. ‘Zomerzoeken’ staat garant voor 45 kilometer fietsplezier door Wingene en Zwevezele.

“Vakantie hoeft niet altijd ver en duur te zijn”, zegt Brecht Warnez, schepen van Toerisme en Recreatie. “In onze eigen gemeente hebben we zoveel mooie en verrassend groene plekjes die we tijdens de zomer extra in de kijker willen zetten.” De deelnemers van de zomerse fietszoektocht passeren er een heleboel. “Dat is net het leuke aan Zomerzoeken”, vult Peter Detavernier van Woestijnzwijn aan. “Je fietst langs minder voor de hand liggende wegen en ontdekt zo steeds iets nieuw.” Deelnemers kunnen de fietstocht in een keer fietsen, maar niets houdt hen tegen om het traject in meerdere etappes af te werken.

30 jaar burgemeester 

“Dit jaar laten we de fietsers kennis maken met bekende en minder bekende realisaties die onder het 30-jarig burgemeesterschap van Hendrik Verkest tot stand kwamen”, zegt Stijn Verkinderen van Woestijnzwijn. “Het is de bedoeling dat de deelnemer de foto’s uit het Zomerzoeken-boekje in de juiste volgorde plaatsen.”

Doe mee en win!

“Wie zijn of haar antwoordformulier voor 1 september inlevert in het gemeentehuis, de bib of recreatiebad de Alk maakt kans op een mooie prijs”, zegt schepen Brecht Warnez. De twee hoofdwinnaars ontvangen een prijs ter waarde van 750 en 250 euro.

Meer informatie is hier te vinden. 

Gepubliceerd op  di 09 jul 2019