Gemeente Wingene

Wingenaren nemen deel aan de 10.000-stappenclash: “Bewegen is belangrijker dan ooit”

Zelfs in volle coronacrisis moedigt de Veiligheidsraad iedereen aan om te blijven bewegen en de gemeente Wingene speelt daar graag op in. “Met veel enthousiasme nemen we als actieve gemeente ook dit jaar deel aan de 10.000-stappenclash”, zegt Lieven Huys, schepen van Sport.

Ook dit jaar organiseren het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s de 10.000-stappenclash. Van 1 tot en met 31 mei 2020 nemen de inwoners van Vlaamse steden en gemeenten het al stappend en bewegend tegen elkaar op. Wie na één maand met zijn inwoners de meeste stappen gezet heeft of het meest aantal minuten heeft bewogen, mag zichzelf een jaar lang ‘de actiefste stad of gemeente van Vlaanderen’ noemen.

Perfecte timing

“De 10.000-stappenclash komt eigenlijk op een goed moment”, zegt schepen Lieven Huys. “De afgelopen weken zette ons Team Sport, naar aanleiding van de coronacrisis, hard in op thuis bewegen met het programma ‘fit in je kot’.” De gemeente post regelmatig filmpjes met actieve uitdagingen, je kan online yogales volgen, … “Met de 10.000-stappenclash schakelen we mooi over naar de volgende sportieve uitdaging.”

“Tijdens deze moeilijke periode is bewegen belangrijker dan ooit. Zolang je het veilig houdt, is een dagelijkse wandel- of fietstocht dus zeker een aanrader”, zegt schepen Tom Braet. “We ondersteunen dit initiatief met veel enthousiasme, het sluit perfect aan bij ons preventief gezondheidsbeleid.”

Wat kan je allemaal doen?

Elke dag 10.000 stappen zetten (of 8.000 stappen voor 65-plussers) is een eenvoudige manier om dag in dag uit meer te bewegen. Niet alleen stappen telt mee maar ook alle andere soorten van bewegen zoals fietsen, spieroefeningen, …

Op www.wingene.be/injekot vinden de Wingenaren meer inspiratie voor uitgestippelde wandelingen of originele sportactiviteiten die je thuis kan doen.

Deelnemen maar!

Wingenaren die willen deelnemen, kunnen zich gratis registreren op de website www.10000stappen.be en zich aansluiten bij de groep van gemeente Wingene om de dagelijkse stappen of bewegingen te noteren. “Vorig jaar eindigden we als gemeente op een mooie zevende plaats, dit jaar mikken we hoger”, klinkt het bij beide schepenen.

Gepubliceerd op  do 23 apr 2020