Gemeente Wingene

Wingene

Wingene is een gemeente gesitueerd in de provincie West-Vlaanderen. De gemeente is gesitueerd tussen de steden Brugge en Kortrijk wat ons een belangrijk middelpunt maakt in het midden van West-Vlaanderen. De gemeente bestaat naast Wingene-centrum nog uit deelgemeente Zwevezele.

Het gemeentebestuur probeert een perfecte balans te vinden tussen de kwaliteit van het leven, werkgelegenheid en recreatie. Onze bevolking groeit ieder jaar sterker. 

Onze gemeente is gekenmerkt door de aanwezigheid van vele landbouwactiviteiten. Grasland, landbouwgrond, boomkwekerijen en tuinbouw nemen het meeste oppervlakte in. Ook rundvee, varkens en pluimvee zijn in grote mate aanwezig in Wingene. 

Ook economisch is onze gemeente goed bezig. Er zijn meer dan 4.000 mensen tewerkgesteld in Wingene. Kleine - en grote ondernemingen zijn hier gevestigd. Er is een sterke aanwezigheid van de metaal- en bouwsector. Industrie - en bedrijfsterreinen zijn voorzien en ook jonge ondernemers worden aangemoedigd. 

Wingene heeft een groot aanbod aan socio-culturele -en sportfaciliteiten. Dit geeft het sociale leven een boost. Recreatiebad de Alk is een bekend recreatiebad in de buurt. Er zijn ook verschillende sportvelden en sportparken zoals de Tuimelaar.

We willen een dynamische gemeente zijn waar mensen zich thuis voelen en zich kunnen ontplooien. We willen aandacht hebben voor alle leeftijdscategorieën en veiligheid en zorg bieden waar nodig. We organiseren verschillende activiteiten voor senioren, kinderen, mensen met een beperking, ... 

In Wingene zijn ook heel wat kleuter- en basisscholen gevestigd waaronder de Centrumschool, Vrije basisschool Sint-Jan, Sint-Elooi en Wildenburg.