Gemeente Wingene

Wingene bezorgt alle kwetsbare kinderen vrijetijdspakket: “Elk kind verdient een creatieve en speelse zomervakantie!”

Het Huis van het Kind Wingene wil, samen met het Interparochiaal Team Wingene, alle kwetsbare kinderen een fijne vakantie bezorgen met een vrijetijdspakket voor een zomer vol speel- en knutselplezier.

Zomervakantie, een zee van vrije tijd
Nu de zomervakantie officieel van start is gegaan, breekt opnieuw een periode aan met veel vrije tijd. Voor kinderen en jongeren die opgroeien in een kwetsbaar gezin is deze vakantieperiode niet altijd eenvoudig om in te vullen. “Met het aanbieden van dit spel- en knutselmateriaal bezorgen we 91 kinderen van 0 tot 12 jaar hopelijk een goede en fijne start van de zomervakantie”, aldus schepen Tom Braet.

Warme samenwerking met lokale partners
Het vrijetijdspakket bestaat uit leuke doe- en zoekboeken aangevuld met klein spelmateriaal aangepast aan de verschillende leeftijden. Het intergemeentelijk Huis van het Kind is hiervoor een samenwerking aangegaan met Uitgeverij Lannoo. “Op die manier willen we ook ons steentje bijdragen tijdens de coronacrisis’, zegt Britt Stuyts van Uitgeverij Lannoo. Ook het Interparochiaal Team in Wingene toonde meteen hun warm hart en vulde het pakket verder aan met een knutselboek en spelmateriaal. "Heel veel kinderen zaten door de lockdown een lange periode thuis en hebben door de aansluitende zomervakantie meer vrije tijd dan anders", aldus Christiane Dewit. "Vanuit de werkgroep Dienstbaarheid van het Interparochiaal Team willen we graag een bijdrage leveren om de kinderen uit kwetsbare gezinnen een plezante en vindingrijke zomervakantie te bezorgen. Zo wordt thuisblijven toch leuk.” In samenwerking met Kind & Gezin worden ook de allerjongste kinderen voorzien van een pakketje. “Als gemeente zijn we zeer dankbaar voor deze lokale en warme samenwerking en fier op het mooie resultaat”, sluit schepen Tom Braet af.

Extra kans om kwetsbare gezinnen te ondersteunen
De vrijetijdspakketten worden aan huis bezorgd door de contactpersoon van het Huis van het Kind. “Zo kunnen we tegelijkertijd polsen naar de noden van de gezinnen en hen op de hoogte brengen van de werking van het Huis van het kind”, zegt Elise Vertriest, contactpersoon van Huis van het Kind Wingene.

Gepubliceerd op  wo 01 jul 2020