Gemeente Wingene

Wingene bezorgt recordaantal nieuwe inwoners warm welkom

Meer dan 100 nieuwe inwoners kwamen op zondag 19 mei naar het ontmoetingsmoment in hun nieuwe gemeente. Het nieuwe concept was meteen een schot in de roos.

Een virtuele rondleiding door hun nieuwe gemeente, een persoonlijk gesprek met de burgemeester of een van de schepenen of raadsleden en een gezellige babbel met de andere nieuwe inwoners in de tuin. “Het ontmoetingsmoment straalt uit waar onze gemeente voor staat: een mooie, warme plek om te leven, te ontspannen, te ondernemen, …”, zegt schepen Brecht Warnez.


‘Welkom thuis – huisjes’


Op vandaag telt Wingene in totaal 14.319 inwoners. “Elk jaar komen honderden nieuwe inwoners zich inschrijven in onze gemeente. We vinden het erg belangrijk dat ze zich hier vanaf de eerste dag welkom voelen”, zegt schepen Brecht Warnez. De gemeente ontwikkelde daarvoor het ‘welkom thuis – huisje’, een kartonnen doosje met daarin heel wat informatie en enkele fijne attenties. “De primeur was voor de nieuwe inwoners op het ontmoetingsmoment, maar vanaf nu krijgt elke nieuwe inwoner er meteen eentje mee wanneer hij of zij zich komt inschrijven in onze gemeente.”

Gepubliceerd op  zo 19 mei 2019