Gemeente Wingene

Wingene gaat voor een coronaveilige editie van de septemberkermis

Na grondig wikken en wegen heeft het gemeentebestuur beslist om de kermis in het centrum van Wingene toch te laten doorgaan. Vanaf vrijdagavond 4 september tot en met maandag 7 september kan je op het Gemeenteplein terecht voor een coronaveilige kermis.

De Reuzenstoet en andere Bruegelfestiviteiten, de avondmarkt, een optreden van Willy Sommers, … Het coronavirus zorgde ervoor dat alle randactiviteiten van de kermis in het water vielen en intussen geannuleerd werden. Toch vond het gemeentebestuur het belangrijk om de kermis zelf niet zomaar af te lassen. “We verwachten van al onze inwoners grote inspanningen om het coronavirus onder controle te houden. Als we willen dat iedereen blijft volhouden, moeten we ook perspectief durven bieden in de vorm van kleinschalige, coronaveilige evenementen.” Dus ging het gemeentebestuur aan tafel zitten met de kermisuitbaters om oliebollen eten en eendjes vissen tijdens het eerste weekend van september mogelijk te maken. “Hun professionele houding en goede voorbereiding om de kermis coronaveilig te organiseren, overtuigde ons”, vertelt burgemeester Hendrik Verkest.

Alternatieve locatie en mondmaskers

De kermis verhuist naar het Gemeenteplein. “Deze locatie leent zich beter om te werken met een circulatieplan, signalisatie en een vaste in- en uitgang”, aldus burgemeester Verkest. Het dragen van een mondmasker is verplicht voor iedereen boven de 12 jaar, tenzij dit omwille van medische redenen niet kan. De kermisuitbaters zelf staan in voor het reinigen van de kermisattracties na ieder contact van een bezoeker en er wordt extra ruimte voorzien om veilig aan te schuiven in een wachtrij. “De organisatie van de wekelijkse markt verloopt al maanden uitstekend, dus we zijn ervan overtuigd dat ook een kermis perfect veilig kan.”

De kermis vindt plaats vanaf vrijdagavond 4 september om 17 uur tot en met maandag 7 september 2020. De exacte openingsuren en specifieke veiligheidsmaatregelen kan je terugvinden op deze pagina

Gepubliceerd op  do 27 aug 2020