Gemeente Wingene

Wingene haalt subsidie binnen om schoolomgevingen in Hille, Sint-Elooi en Sint-Jan veiliger te maken

In Wingene staan verkeersveilige schoolomgevingen bovenaan op de prioriteitenlijst. We investeren dit jaar bijna 40.000 euro in verkeersveilige aanpassingen in de omgeving van de scholen in Hille, Sint-Elooi en Sint-Jan. Van de Vlaamse overheid ontvangen we daarvoor een subsidie van 50 procent.

“Als gemeente dragen we verkeersveiligheid hoog in het vaandel, zeker in de omgeving van onze scholen”, zegt Hedwig Kerckhove, schepen van Openbare Werken en Flankerend Onderwijsbeleid. De gemeente pakt, waar de situatie het toelaat en waar er opportuniteiten zijn, bijvoorbeeld gecombineerd met rioleringswerken, de schoolomgevingen grondig aan. “Het is financieel niet haalbaar om alle werken, die soms erg ingrijpend zijn, tegelijkertijd uit te voeren op de vele verschillende locaties. We pakken het daarom gefaseerd aan en voeren waar het kan alvast de kleinere ingrepen uit. Daardoor zijn onze schoolomgevingen de afgelopen jaren al een pak verkeersveiliger geworden.”

Goedgekeurde subsidie van bijna 20.000 euro voor Hille, Sint-Elooi en Sint-Jan

 “Als gemeente maken we handig gebruik van de subsidie Verkeersveilige Schoolomgevingen van de Vlaamse overheid”, vervolgt schepen Hedwig Kerckhove. De gemeente kreeg groen licht voor de schoolomgevingen in Hille, Sint-Elooi en Sint-Jan. De helft van de investering wordt daardoor terugbetaald.

In Hille en Sint-Elooi komen vrolijke octopuspalen en -beugels die bestuurders erop attent maken dat ze een schoolomgeving naderen. “De grootste ingreep staat in Sint-Jan gepland. Volgend op de herinrichtingswerken van de dorpskern wordt een permanente doorsteek van de school naar het vernieuwde kerkplein aangelegd. Deze doorsteek vormt een trage en veilige verbinding in het centrum van het dorp”, verduidelijkt Hedwig Kerckhove. “De ouders en leerlingen kunnen van deze wegel handig gebruikmaken om het kruispunt in de buurt te vermijden.” De gemeente hoopt alle werken tijdens de zomer te kunnen uitvoeren. “Zo kunnen we het nieuwe schooljaar weer wat veiliger starten”, besluit schepen Hedwig Kerckhove.

Gepubliceerd op  wo 08 jul 2020