Gemeente Wingene

Wingene investeert in extra overlastcamera

Het gemeentebestuur heeft beslist om een tweede mobiele overlastcamera aan te kopen. “Deze camera’s zijn een belangrijk hulpmiddel in de strijd tegen allerhande vormen van overlast”, zegt burgemeester Hendrik Verkest.

In 2018 kocht de gemeente al een eerste mobiele overlastcamera aan. “Deze camera heeft intussen z’n nut bewezen”, zegt burgemeester Hendrik Verkest. “We merken dat het afschrikeffect werkt en dat we overlast zoals vandalisme, diefstal en sluikstorten op deze manier preventief kunnen tegengaan. Bovendien wordt het veiligheidsgevoel van de bewoners erdoor verhoogd.”

De kostprijs van de camera bedraagt 8.400 euro. Deze camera, is net als de andere overlastcamera, mobiel en kan dus op verschillende locaties geïnstalleerd worden. “Zo kunnen we inspelen op actuele situaties en gericht te werk gaan”, zegt burgemeester Hendrik Verkest. Door een tweede camera aan te kopen, is het volledige grondgebied van de gemeente beter afgedekt.

Zwerfvuilcamera

Naast de mobiele camera’s zet afvalintercommunale Mirom ook nog regelmatig camera’s in op het grondgebied van de gemeente om de specifieke problematiek van zwerfvuil en sluikstorten aan te pakken. Deze camera’s worden zichtbaar of verborgen opgesteld bij glasbollen, langs invalswegen of in de buurt van straatvuilnisbakjes.

Gepubliceerd op  vr 21 feb 2020