Met slechts enkele muisklikken je dossier inkijken of documenten opvragen zonder verplaatsing en tijdverlies, wordt voor steeds meer zaken mogelijk, stelt schepen van Communicatie en Dienstverlening, Brecht Warnez. Ook al zal het digitale aanbod uitgebreid worden, blijven onze inwoners altijd welkom op het gemeentehuis wanneer ze dat wensen.
Gemeente zonder gemeentehuis?
Met het project Gemeente zonder gemeentehuis ondersteunt Vlaanderen steden en gemeenten die samen innovatieve, digitale oplossingen uitwerken om hun dienstverlening en interne werking klantgerichter te maken. Meer concreet zorgen de projecten voor een snellere doorlooptijd en minder administratieve rompslomp voor de inwoner, minder verplaatsingen, betere informatie en toegankelijkere diensten.
Ook gemeente Wingene zet in op een meer efficiënte dienstverlening en diende hiervoor een projectaanvraag in. Ons gemeentebestuur is erg ambitieus op vlak van dienstverlening. We zijn tevreden dat ons project waarmee we ons premie-, subsidie- en toelagebeleid willen optimaliseren, werd geselecteerd uit 28 kandidaten stelt algemeen directeur Jurgen Mestdagh. Ons team is erg trots dat gemeente Wingene als enige plattelandsgemeente hiervoor geselecteerd is door de Vlaamse overheid.
Aan de slag
De komende maanden werken verschillende groepen hard aan de ontwikkeling van het project. Het digitaliseren en automatiseren van het hele subsidieproces zien we als een hefboom naar slimme subsidies en een dienstverlening op maat van onze inwoners, verenigingen en ondernemingen. De ontwikkeling en uitwerking van dit project zal gedeeld worden met de buurgemeenten van Midwest, sluit Tim Denoulet, projectmanager organisatieontwikkeling, enthousiast af.
Dit project werd mogelijk gemaakt dankzij subsidiëring door Gemeente zonder Gemeentehuis, een project van Vlaamse Veerkracht, het relancebeleid van de Vlaamse Regering dat gefinancierd werd door de Europese Unie via NextGenerationEU.