Gemeente Wingene

Wingene lanceert digitale nieuwsbrief

In de eerste week van mei verstuurt de gemeente voor de eerste keer een algemene, digitale nieuwsbrief naar haar inwoners met daarin het laatste nieuws over en uit de gemeente en een overzicht van de leukste evenementen.

“We hebben een zeer levendige en bruisende gemeente waar altijd wel iets gebeurt of iets te doen is”, vertelt Brecht Warnez, schepen van Communicatie en Participatiebeleid. “Dat mogen we best wat meer in de verf zetten en daarom lanceren we een algemene, digitale nieuwsbrief om onze inwoners nog beter te informeren en op de hoogte te houden.” Op vrijdag 4 mei 2019 wordt de nieuwsbrief voor de eerste keer verstuurd naar alle inwoners en ge├»nteresseerden die zich daarvoor inschreven. “Wie onze tweewekelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws uit onze gemeente en leuke uit-tips wil ontvangen, kan zich inschrijven via onze website”, zegt schepen Brecht Warnez.


Allemaal digitaal
De keuze voor een bijkomend, digitaal communicatiekanaal is een bewuste keuze. “Steeds meer bewoners zijn actief op het internet en daar willen we op inspelen”, zegt schepen Brecht Warnez. “Maar we houden ook rekening met andere doelgroepen door bijvoorbeeld blijvend in te zetten op een professioneel en lijvig gemeentelijk infoblad dat om de drie maanden in alle bussen valt. Kortom: we maken een goede communicatiemix van on- en offline communicatiemiddelen om al onze inwoners zo goed mogelijk te bereiken en te informeren.”


Inschrijven voor de nieuwsbrief kan hier.

Gepubliceerd op  di 30 apr 2019