Gemeente Wingene

Wingene ondersteunt ondernemers tijdens de coronacrisis

Ondernemers zijn hard getroffen door de maatregelen tegen het coronavirus. Vanuit onze gemeente ondersteunen we hen waar het kan in deze moeilijke periode.

Op federaal en Vlaams niveau werden al heel wat maatregelen genomen om getroffen ondernemers te steunen. “De rol van de gemeente is vooral faciliterend: we zetten in op informatie en communicatie en het promoten van lokale initiatieven”, zegt burgemeester Hendrik Verkest.

Informatie en communicatie

“Als gemeente zijn we vaak het eerste aanspreekpunt voor ondernemers”, zegt Ann Mesure, schepen van Lokale Economie. “De huidige maatregelen worden genomen op verschillende bestuursniveaus, wat het voor onze ondernemers soms moeilijk maakt om snel de juiste informatie terug te vinden. Daarom bouwden we een ondernemersportaal uit met alle relevante informatie rond het coronavirus. Alles wordt op de voet gevolgd en regelmatig geüpdatet. We verstuurden ook al twee nieuwsbrieven naar onze ondernemers en handelaars en uiteraard kunnen zij net als onze inwoners met hun specifieke vragen terecht bij de infolijn corona.”

Lokale initiatieven promoten

“We zien intussen ook dat heel wat ondernemers op zoek gaan naar creatieve oplossingen om hun dienstverlening naar de klanten toe op een alternatieve manier in te vullen, zoals door het organiseren van een afhaalservice of het leveren aan huis”, zegt schepen Ann Mesure. We kunnen dit alleen maar toejuichen. Daarom deden we gisteren een oproep aan alle handelaars en ondernemers om alle initiatieven door te geven, zodat we een overzicht kunnen maken op onze website en zo de aangeboden diensten kunnen promoten bij onze inwoners. Verder sensibiliseren we onze inwoners om het ook tijdens het winkelen veilig te houden.

Alle info voor ondernemers is hier terug te vinden. 

Gepubliceerd op  za 21 mrt 2020