Gemeente Wingene

Wingene pakt Buitenspeeldag groots aan

Op woensdag 24 april 2019 is het Buitenspeeldag. De gemeente haalt dit jaar opnieuw alles uit de kast om honderden kinderen een fantastische namiddag te bezorgen en hen zo te stimuleren om meer buiten te spelen en te sporten.

“Buiten ravotten en sporten is ontzettend belangrijk voor kinderen. Ze leren er veel van en het stimuleert hun motorische ontwikkeling, zelfstandigheid en sociale contacten”, zegt Lieven Huys, schepen van Jeugd. “Als gemeente grijpen we de Buitenspeeldag dan ook ten volle aan om onze jonge bewoners weg te trekken van voor de televisie en naar buiten te lokken.”

Meer dan 500 jonge deelnemers 

De jeugd- en sportdienst werkten dit jaar een indrukwekkend programma uit. “Het sportpark in Wingene wordt volledig omgetoverd voor een namiddag vol speelplezier”, licht schepen Lieven Huys toe. Kajakken, speleobox, hindernissenbaan, rodeostier, beautysalon, judo, zwemmen, gocart… We voorzien voor ieder wat wils. De inschrijvingen lopen alvast als een trein. Voorlopig schreven al bijna 500 kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar zich in!”

Inschrijven kan nog

Inschrijven voor de Buitenspeeldag op het sportpark in Wingene kan nog via wingene.grabbis.be. Er zijn activiteiten voorzien tussen 14 en 17 uur. De kostprijs bedraagt 2 euro.

Gepubliceerd op  do 18 apr 2019