Gemeente Wingene

Wingene promoot voedsel van eigen kweek met de Korte Keten Kaart-actie

Onze gemeente neemt als FairTrade Gemeente opnieuw deel aan de Korte Keten Kaart-actie. Met deze wedstrijd, die loopt vanaf 1 mei tot en met 30 juni, wil de gemeente iedereen aanmoedigen om producten rechtstreeks bij de lokale landbouwers aan te kopen en zo de voedselketen te verkorten.

Wingene is al enkele jaren officieel erkend als FairTrade Gemeente. Ieder jaar organiseert de trekkersgroep een actie. Dit jaar is dat opnieuw de Korte Keten Kaart-wedstrijd. “We willen als gemeente duurzame en lokale voeding promoten”, zegt schepen van Noord-Zuid Hedwig Kerckhove. “Zo verkorten we de vaak veel te lange weg van producent tot consument. Goed voor de lokale handel én goed voor ons milieu!”

17 verkooppunten

“Er staan dit jaar maar liefst 17 verkooppunten op onze kaart”, vertelt schepen Hedwig Kerckhove. “Bij iedere aankoop bij een deelnemende landbouwer krijg je een sticker. Deze stickers verzamel je op de Korte Keten Kaart.” Onder alle volle spaarkaarten worden 10 winnaars getrokken die een mand (h)eerlijke en duurzame producten cadeau krijgen. De actie loopt van 1 mei tot en met 30 juni 2019. Volle spaarkaarten kunnen ingediend worden tot 6 juli in het gemeentehuis en bij de deelnemende landbouwers. De spaarkaart is te vinden in het infoblad van de gemeente, bij alle deelnemende landbouwers en in het gemeentehuis.

Een overzicht van de deelnemende verkooppunten kan je hier terugvinden (kijk bij 2019). 

Gepubliceerd op  do 25 apr 2019