Gemeente Wingene

Wingene sensibiliseert land- en tuinbouwers met affiche over coronamaatregelen in de tractor

Gemeente Wingene zet de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan extra in de verf bij haar land- en tuinbouwers. Een speciale corona-affiche van de vereniging van loonwerkers die kan opgehangen worden in de tractors moet daarbij helpen.

Er breekt voor de land- en tuinbouwers de komende maanden een erg intensieve periode aan. Die jaarlijkse ‘voorjaarscampagne’ is altijd al een drukke bedoening waarbij er buiten het gezin veel contact is met handelaars, leveranciers, klanten, machinewerkplaatsmedewerkers, (seizoen)arbeiders en loonwerkers. De gemeente vindt het haar taak om de voorzorgsmaatregelen nog eens goed te benadrukken: hou voldoende afstand, geef geen handen, kruip niet samen in de cabine van een landbouwvoertuig… Op de website van de gemeente is een affiche te vinden van de vereniging van loonwerkers. De gemeente moedigt de landbouwers en loonwerkers aan om deze op te hangen in hun landbouwvoertuig ter herinnering.

De affiche is hier terug te vinden.

Asielzoekers inzetten als seizoenarbeiders

Nu veel seizoenarbeiders wegblijven dreigt er in de land- en tuinbouwsector een tekort aan werkkrachten. De gemeente ging daarover in gesprek met het opvangcentrum in onze gemeente. Veel asielzoekers die er wonen waren tot voor de coronacrisis al aan de slag als arbeider in uiteenlopende sectoren. Nu verschillende bedrijven door de crisis stilliggen zitten enkele van hen tijdelijk zonder werk. De gemeente helpt beide partijen bij het afstemmen van vraag en aanbod.

Gepubliceerd op  za 04 apr 2020