Gemeente Wingene

Wingene stelt ambitieus cultuurprogramma voor

Op vrijdagavond 5 juli 2019 is met Vlaanderen Feest het nieuwe cultuurseizoen in Wingene officieel van start gegaan. Met artiesten en acteurs zoals Jan De Wilde, Stijn Meuris, William Boeva, Neeka en Stefaan Degand trekken we dit jaar heel wat grote namen naar onze gemeente.

‘In of uit de plooi voor cultuur’, dat is het thema van het nieuwe cultuurjaar. “Het thema van origami of de Japanse vouwkunst sluit mooi aan bij hoe we ons programma in elkaar gestoken hebben”, zegt Maarten Huvaere, voorzitter van de raad van bestuur van de culturele centra. “Bij het uitvouwen van de plooien ontdek je telkens weer iets nieuw. Er is voor ieder wat wils.” Met een gevarieerd programma wil de gemeente zoveel mogelijk inwoners aanspreken. “Van de Spiekpietjes tot comedy of een lezing over de tendensen in Champagne. Iedereen, van groot tot klein, vindt er zeker iets in terug dat de moeite waard is”, benadrukt Lieven Huys, schepen van Cultuur.

Hoog ambitieniveau

Het programma van dit jaar is ambitieus, maar de toekomstplannen zijn dat zeker ook. “In 2021 starten we met de bouw van een nieuw vrijetijdscentrum op de site van het gemeentehuis, inclusief een theaterzaal met driehonderd zitjes. De bouwplannen zijn bijna klaar”, zegt schepen Lieven Huys. “Het is een mooi vooruitzicht met tal van mogelijkheden om het cultuuraanbod in de toekomst nog te versterken.”

Ticketverkoop

Tickets kan je bestellen bij reservatiedienst de Alk. Dit kan via mail (cultuurtickets@wingene.be), telefonisch (051 65 04 40) of aan de balie. Je kan ook tickets krijgen bij de participerende verenigingen. Het volledige programma is terug te vinden op de website van de gemeente. “Voor een aantal voorstellingen verwachten we een grote opkomst of zijn er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. We raden iedereen dus aan om je tickets zo snel mogelijk te bestellen”, benadrukt Maarten Huvaere, voorzitter van de raad van bestuur van de culturele centra.

Gepubliceerd op  vr 05 jul 2019