Gemeente Wingene

Wingene stoomt ondernemers klaar voor de digitale toekomst met socialemediatraining

Ondernemers in Wingene kunnen voor een prikje een jaar lang socialemediatraining krijgen. “We zien dat onze handelaars en (kleine) zelfstandigen steeds meer hun weg vinden richting sociale media zoals Facebook en Instagram”, klinkt het bij de gemeente en Unizo. "We willen hen daarbij ondersteunen."

“De coronacrisis dwong vele ondernemers om een snelle zoektocht op te starten naar digitale alternatieven”, zegt Ann Mesure, schepen van Lokale Economie. “Webshops rezen als paddenstoelen uit de grond en vele handelaars en zelfstandigen hebben hun socialemediakanalen ingezet om hun klanten te blijven bereiken en te informeren.” De gemeente en Unizo moedigen deze belangrijke stappen toe. “In deze tijden kan geen enkele ondernemer nog het belang van sociale media ontkennen”, zegt Nathalie Bauwens van Unizo Wingene-Zwevezele. “Maar om de vele mogelijkheden te verkennen of dingen uit te proberen hebben ze vaak weinig tijd.” En dus slaan de gemeente en Unizo de handen in elkaar om ondernemers daarbij te ondersteunen. Zaakvoerster Valerie Vandendriessche van lingeriezaak ‘Bh en zo’ is alvast enthousiast: “Voor mij is alles wat met sociale media te maken heeft vaak een opgave. Toch besef ik dat ik als ondernemer mee moet op deze trein. Ik ga dus zeker deelnemen aan deze actie.”

Online leertraject en persoonlijk lessenplan

Via het Sociale Media Buro en hun digitaal leerplatform Someflex kunnen Wingense ondernemers een jaar lang online bijleren over sociale media. “We bouwen verder op de gratis webinars van Vlaio”, vertelt schepen Ann Mesure. “Dat was een goede introductie, maar om zaken echt aan te pakken en te veranderen lijkt langdurige coaching ons nog een beter idee.” Door in te tekenen op een groepsaccount en de bijdrage van de gemeente betaalt de Wingense ondernemer slechts 30 euro voor een volledig jaar vol advies en leermogelijkheden. Wie lid is van Unizo betaalt 20 euro. “We zijn ervan overtuigd dat deze kleine kostprijs zich onmiddellijk terugverdient”, benadrukt Nathalie Bauwens van Unizo. “Niet alleen krijgen de ondernemers die zich inschrijven een jaar lang ondersteuning aan de hand van korte videolessen wanneer zij er de tijd voor hebben, daarnaast wordt er ook een scan gemaakt van de huidige situatie en wordt er vervolgens een persoonlijk lessenplan en een groeipad sociale media opgemaakt.” Ook zijn er regelmatig online expertsessies en leren ondernemers elkaar beter kennen tijdens de maandelijkse vraag-en-antwoord-sessies.

Schrijf je in en doe mee! 

Het aanbod staat open voor alle Wingense ondernemers (kleine zelfstandigen, bedrijfsleiders, handelaars, horeca-uitbaters … ). Inschrijven kan via deze pagina. 

Gepubliceerd op  vr 04 dec 2020