Gemeente Wingene

Wingene strikt tienerhype #LikeMe voor Vlaanderen Feest op 5 juli 2019

Op vrijdagavond 5 juli 2019 vieren de Wingenaren feest in het sportpark. “We zetten alles op alles om er een fantastische editie van te maken”, benadrukt Lieven Huys, schepen van Cultuur. Ketnet-sensatie #LikeMe, Radio Guga, Vlaanderen Zingt en coverband Ontpopt sieren dit jaar de affiche.

“Eerlijk? De programmatie van #LikeMe was toch een beetje een gok”, vertelt Lieven Huys, schepen van Cultuur. “We leggen de meeste artiesten al in januari vast en op dat moment werd de tienerserie nog maar net uitgezonden op televisie. We zijn op ons gevoel afgegaan en dat is zeer goed uitgedraaid.” De gemeente verwacht dat het optreden veel jong volk op de been zal brengen. “Dat #LikeMe dit jaar ook het feestlied voor de Vlaamse feestdag inzingt, is de kers op de taart.”

Meezingen met Vlaanderen Zingt

Naast Radio Guga en coverband Ontpopt staat dit jaar ook Vlaanderen Zingt op de affiche. “Eigenlijk zou Vlaanderen Zingt vorig jaar al langskomen, maar we hebben toen de programmatie last minute moeten wijzigen omdat er die avond ook een belangrijke WK-match van de Belgen was”, zegt schepen Lieven Huys. “Maar uitstel is geen afstel, dit jaar krijgt iedereen de kans om massaal mee te zingen met nieuwe en oude liedjes.” De gemeente is daarvoor nog op zoek naar enkele podiumbeesten die op het podium het beste van zichzelf willen geven. Wie interesse heeft, kan contact opnemen met de cultuurdienst via cultuur@wingene.be.

Sportpark als perfecte locatie

Vorig jaar vond Vlaanderen Feest plaats in het Kasteelpark in Zwevezele, dit jaar dient het sportpark in Wingene als decor. “Enkele edities terug zijn we verhuisd van het Kerkplein naar het sportpark. Het groene kader en de extra ruimte is mooi meegenomen”, zegt schepen Lieven Huys. “Er is nu ook voldoende plaats voor gezellige drank- en eetstandjes en een ruim aanbod aan kinderanimatie.”

Vlaanderen Feest – 5 juli vanaf 18.30 uur – sportpark Wingene

Een organisatie van de gemeente Wingene in samenwerking met de cultuurraad.

Gepubliceerd op  di 28 mei 2019