Gemeente Wingene

Wingene verleidt tieners en jongeren met woord, beeld en muziek tijdens poëzieavond

Op vrijdag 31 januari 2020 wordt een poëzieavond in jeugdhuis dE Mutse voor tieners en jongeren georganiseerd. “We zijn ervan overtuigd dat poëzie z’n oubollige imago al even heeft afgeschud en ook de doelgroep van tieners en jongeren kan aanspreken”, zegt schepen Lieven Huys.

Tussen 30 januari en 5 februari 2020 vindt in Nederland en Vlaanderen de jaarlijkse Poëzieweek plaats. “Als gemeente werken we met de bibliotheek al jaren mee aan het initiatief”, zegt schepen Lieven Huys. Eerder werd lokaal talent belicht en werkte de gemeente samen met het opvangcentrum. “Dit jaar is het thema ‘De toekomst is nu’. We vinden dat een uitstekende gelegenheid om dit jaar met onze activiteit bewust een jonger publiek aan te spreken.”

Poëzietheater

“Slam poetry, instagramschrijfsels… Poëzie is al lang niet meer saai of oubollig”, zegt schepen Lieven Huys. “Maar het klopt dat jongere lezers de klassieke dichters misschien eerder links laten liggen. Door gedichten met beeld en muziek opnieuw in een hip jasje te steken, willen we deze doelgroep kennis laten maken met parels uit onze literatuur.” De gemeente riep daarvoor de hulp in van het ervaren theatergezelschap Kip van Troje en muzikant Tom Christiaan. Marc Backx zorgt voor de vertaling in beeld.

Jeugdhuis dE Mutse als uitgelezen locatie

De poëzieavond vindt plaats op vrijdagavond 31 januari 2020 om 20.30 uur in jeugdhuis dE Mutse. “Iedereen vanaf 12 jaar is er welkom voor dit letter- en klankfeest. Bovendien een uitstekende gelegenheid voor een jonger publiek om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de werking van ons jeugdhuis.” De voorstelling is gratis, inschrijven is niet nodig. 

Gepubliceerd op  wo 15 jan 2020