Gemeente Wingene

Wingene zet de deuren van erfgoedhuis de Kaplote open voor trouwkoppels

Vanaf 15 maart 2020 kunnen Wingenaren trouwen in het gerestaureerde erfgoedhuis De Kaplote. “De vraag om nu al in het oudste huis van onze gemeente te kunnen trouwen, komt van de inwoners zelf”, zegt Ann Mesure, schepen van Burgerzaken.

In april vorig jaar opende erfgoedhuis de Kaplote officieel de deuren na een jarenlange, ingrijpende restauratie. De vakwerkhoeve is een van de weinige vakwerkconstructies die in de regio bewaard bleven. Het gebouw is daardoor een unicum in het West-Vlaamse erfgoedlandschap.

Unieke omgeving

Momenteel vinden er in de Kaplote af en toe socio-culturele activiteiten plaats. Het gemeentebestuur was al van plan om de Kaplote vanaf 2021, tijdens de renovatie van het gemeentehuis, te gebruiken om er een deel van de bestuurszone (zitdagen van het college, huwelijken, vergaderruimte…) in onder te brengen. “Op vraag van onze inwoners hebben we deze timing aangepast voor huwelijken”, zegt schepen Ann Mesure. “We begrijpen uiteraard dat trouwkoppels staan te popelen om in deze unieke omgeving te huwen.”

Wingenaren kunnen vanaf 15 maart hun ja-woord geven in de Kaplote. Tot aan de start van de renovatie blijft de trouwzaal in het gemeentehuis ook een optie. Een huwelijk aanvragen kan bij de Dienst Publieks- en Burgerzaken. Trouwen in Wingene kan elke weekdag en op zaterdag tot ten laatste 15 uur.

Gepubliceerd op  di 25 feb 2020