Gemeente Wingene

Wingense korte keten biedt antwoord op maatregelen tegen coronavirus

De Korte Keten Kaart-actie mag dan wel omwille van praktische redenen geannuleerd worden, gemeente Wingene promoot sterker dan ooit de rechtstreekse verkoop van producent naar consument.

Wingene is al enkele jaren officieel erkend als FairTrade Gemeente. Traditiegetrouw organiseert de trekkersgroep in mei en juni een Korte Keten Kaart-actie. “Momenteel is het, omwille van het coronavirus, niet aangewezen om te werken met spaarkaarten en stickers”, licht schepen Hedwig Kerckhove toe. “Daarom slaan we deze actie een jaartje over.”

Digitale kaart met verkooppunten

Tegelijkertijd wil de gemeente de promotie van de korte keten niet laten vallen. “Onze lokale landbouwers verdienen meer dan ooit een duwtje in de rug. Onze trekkersgoep blijft dan ook iedereen aanmoedigen om duurzame en lokale voeding te kopen”, benadrukt schepen Hedwig Kerckhove. De gemeente ontwikkelde een digitale kaart waarop de inwoners op een gemakkelijke manier de verschillende verkooppunten kunnen terugvinden. Op dezelfde webpagina is er per verkooppunt ook meer specifieke informatie over de producten en het bedrijf terug te vinden. “Door rechtstreeks bij de boer te kopen, steunen we onze eigen landbouwers. Zo zorgen we goed voor elkaar. Bovendien verkorten we de weg van producent tot consument. Goed voor de lokale handel én goed voor ons milieu!”

Ontdek hier de digitale kaart! 

Gepubliceerd op  di 05 mei 2020