Gemeente Wingene

Proficiat aan de winnaars van Zomerzoeken!

Deze zomer trokken opnieuw heel wat inwoners door onze gemeente. Individuele fietsers en wandelaars, maar ook gezinnen trokken op speurtocht. Dit jaar was de elfde editie die creatieve denktank Woestijnzwijn en het gemeentebestuur van Wingene op de inwoners loslieten!

“Deze zomer zag je opnieuw tal van mensen met het boekje in de hand door onze gemeente trekken”, zegt Peter Detavernier van Woestijnzwijn. “Elke tocht had dit jaar een eigen thema en een andere spelopdracht. Het zorgde voor variatie en werd gesmaakt”, vult Stijn Verkinderen aan.

Vijf verschillende tochten

Het leuke aan Zomerzoeken is dat je soms wandelt of fietst langs minder voor hand liggende wegen van Wingene en Zwevezele. Kleine fietswegels, een tocht door het bos of minder bekende zones in onze uitgestrekte gemeente, alles zat in de tocht verweven. “Alle rondes wisten een ruim publiek aan te spreken en we kregen veel positieve reacties op de vijf tochten die elk een ander thema en opdracht hadden”, zegt schepen van Toerisme en Recreatie Jens Danneels.

Minder juiste antwoorden

Wie zijn ingevulde formulier binnenbracht, maakte kans op en jaarabonnement van het cultureel seizoen in Wingene. Elke winnaar van een route kreeg daarbij ook nog 120 euro aan waardebonnen. Tenslotte was er één hoofdprijs ter waarde van 400 euro. “Onze deelnemers dienden hun antwoordformulieren in bij de bibliotheek of in het gemeentehuis. Na alle verbeterwerk rekende de jury 1.281 routes goed. Dat is meteen het juiste antwoord op één van de schiftingsvragen”, geeft Peter Detavernier mee. De tweede schiftingsvraag deed veel deelnemers twijfelen. “Uiteindelijk bleek het gewicht van de gebruikte popjes samen slechts 8,843 gram.” Beide schiftingsvragen bepaalden de winnaars onder de juiste indieners.

Overzicht winnaars Zomerzoeken 2023

Hoofdwinnaar bon € 400

Charlotte Allaert

Winnaars per route 

Raad je plaatje

Nathan Vandecasteele

Nathalie Rogiers

De mijne is de beste

Luc Desoete

Carine Vandevijvere

Tegelwijsheden

Marleen Opsomer

Rhea Haeck

De kleine lettertjes

Robin Allaert

Tony Huvaere

Schoon volk

Patrick Allaert

Kris Vansteelant

Niet gewonnen, maar nieuwsgierig naar het juiste antwoord? 

We danken iedereen voor de deelname aan de fotozoektocht! 

Gepubliceerd op  vr 15 sep 2023