Gemeente Wingene

Woonzorgcentrum Het Laar

Maandelijks heeft woonzorgcentrum Het Laar een mooi aanbod aan zinvolle activiteiten voor de bewoners. Dit is enkel mogelijk door de vele vrijwilligers.

In hun nieuwbouw zullen niet enkel nieuwe stenen aanwezig zijn. Ook de dienstverlening krijgt nieuwe impulsen. In de nieuwe werking zal er bijzonder veel aandacht gaan naar het wonen en leven. Kwaliteit van leven en zinvolle dagbesteding komen op de eerste plaats.

Daarom willen ze hun ploeg met vrijwilligers versterken en uitbreiden.

Wie kan als vrijwilliger aan de slag in wzc Het Laar?

Iedereen, zelfs als je je maar af en toe een uurtje kan vrijmaken. Je vindt beslist wel iets die past bij je interesses en persoonlijkheid. 

Als vrijwilliger is er geen vergoeding voorzien maar de rijkdom aan warmte, liefde en appreciatie is van onschatbare waarde. Er zijn jaarlijks twee vrijwilligersbijeenkomsten waarbij we je proberen te verwennen en danken voor uw engagement.

Wat kunnen vrijwilligers bij jullie doen?

Volgende activiteiten zijn mogelijk:

 • Kookmoeders of vaders: hulp bij het maken van een aperitief en hapjes, een soep, een dessert of gebak, een wafel of pannenkoek...
 • Muzikale activiteiten
 • Hobbyclub: je bent creatief en maakt samen met bewoners een boeket of bloemstukje voor op de tafel, een breiwerkje of misschien kan je schilderen of boetseren, wat naai- en handwerk is op je lijf geschreven.
 • Pastorale activiteiten: samen een rozenkrans lezen of een gebed in de kapel, samen kerkliederen zingen of hulp bij de eucharistieviering of gebedsdienst, misschien wel eens een bezoek aan de kerk of een kapelletje in ons dorp.
 • Een uitstapje ziet u wel zitten? Het duwen van een rolstoel tijdens een wandeltocht, hulp bij een halve daguitstap naar het shoppingscentrum...
 • U heeft groene vingers en wenst af en toe te helpen in de tuin of gewoonweg zorg dragen voor onze bloemen en planten in huis, onze kruiden en groentehoek.
 • Het ontmoeten van mensen is belangrijk voor jou: nieuw wordt onze bistro met sociaal restaurant, de cafetaria wordt in de namiddag de ontmoetingsplaats voor bewoners en bezoekers.
 • Persoonlijk contact met bewoners die zich eenzaam voelen of weinig bezoek ontvangen. Een kopje koffie en een deugddoend gesprek kan wonderen doen.
 • Tegen een feestje zegt u niet nee? Af en toe worden er in de woonkamers of in de bistro feestjes georganiseerd, je hulp en inbreng maakt het tot een echt feest. Wij vieren alvast de heuglijke feestmomenten in het jaar, organiseren ijs namiddagen, optredens met zangers – muzikanten of goochelaars... als er maar gelachen wordt.
 • Je houdt van dieren? Onze bewoners zien je graag komen of je kan onze huisdieren verzorgen (kippen, parkieten).
 • Met ons project jong-out komen kinderen van de school op bezoek of gaan wij naar de school. Samen beleven we fantastische momenten.
 • Zelf een leuk idee ... laat het ons weten!

Meer info

Neem vrijblijvend contact op met Inne, verantwoordelijke vrijwilligerswerking Het Laar op 051 61 10 82