Gemeente Wingene

Zitdag FOD Sociale Zekerheid voor personen met een handicap

Vanaf woensdag 14 februari 2024 houdt de Federale Overheidsdienst (FOD) Sociale Zekerheid – Personen met een handicap een zitdag in het gemeentehuis. Elke tweede woensdag van de maand van 10.30 uur tot 12 uur is contactpersoon Hannelore Vanruymbeke op afspraak aanwezig in het gemeentehuis.

Wanneer?

Elke tweede woensdag van de maand van 10.30 uur tot 12 uur in het gemeentehuis (enkel op afspraak).

Waarvoor?

De FOD Sociale Zekerheid behandelt alle dossiers van mensen die een aanvraag hebben gedaan voor een erkenning als persoon met een handicap. Heb je specifieke vragen over jouw dossier, dan kan je deze zitdag bezoeken.

Je kan er terecht voor een aantal uitkeringen en andere vormen van ondersteuning:

  • Inkomensvervangende tegemoetkoming (IVT): Voor volwassenen van 18 tot 65 jaar die omwille van hun handicap geen of minder mogelijkheden hebben om te gaan werken.
  • Integratietegemoetkoming (IT): Voor volwassenen van 18 tot 65 jaar die omwille van hun handicap moeilijkheden hebben met het uitvoeren van dagdagelijkse activiteiten.
  • Parkeerkaart: Voor personen die omwille van hun handicap ernstige verplaatsingsmoeilijkheden hebben.
  • Belastingsvoordelen voor je eigen voertuig (BTW): Voor wie blind is of een ernstige verlamming heeft aan de ledematen
  • Verminderingskaart voor het openbaar vervoer: Korting op het openbaar vervoer voor blinden en slechtzienden.

Hoe maak je een afspraak?

Een afspraak maken is verplicht en kan via het loket van het Sociaal Huis (fysiek of telefonisch via 051 61 07 20) of rechtstreeks via jouw contactpersoon Hannelore Vanruymbeke (02 528 61 57 of hannelore.vanruymbeke@minsoc.fed.be)