Gemeente Wingene

Samen voor een leuke zomer: oproep voor horeca

Het concept 

Door de maatregelen tegen het coronavirus ziet de zomer van 2020 er sowieso anders uit dan voorzien. De contouren liggen nog niet helemaal vast, maar wat wel al heel duidelijk is: lokaal en toerisme in eigen streek staan meer dan ooit centraal. En daar willen we als gemeente volop op inspelen... 

Voor de recreant...

We willen onze inwoners en andere recreanten aanmoedigen om onze gemeente te voet of met de fiets te verkennen. Onze gemeente heeft op vele vlakken voldoende troeven in huis voor een aangename middag langs landelijke wegen. 

Daarom nemen we het initiatief om een twintigtal nieuwe fiets- en wandelroutes uit te werken op maat van de recreant. Een wandelroute voor kleine kinderen, een avontuurlijke fietsroute voor sportievelingen, een route voor fijnproevers... 

Voor de lokale ondernemers... 

Waarheen deze fiets- en wandelroutes leiden? Dat hebben jullie als uitbater zelf in de hand want we willen onze inwoners tegelijkertijd laten proeven van lokale specialiteiten en laten kennismaken met jullie zaak. Op deze manier willen we jullie als gemeente tijdens deze moeilijke periode een warm hart onder de riem steken. 

Elk gezin in Wingene ontvangt begin juli - samen met de wandel- en fietsroutes - een kortingsbon van 3 euro die ze kunnen besteden bij een van de deelnemende zaken, onder het motto: "de eerste is van ons". 

Oproep

Daarom lanceren we een warme oproep om je als uitbater van een horecazaak of fastfoodwinkel zo snel mogelijk aan te melden. Neem je deel? Dan zorgen we ervoor dat er minstens een nieuwe wandel- of fietsroute langs jouw zaak loopt. 

Voorwaarden en afspraken

- Deelnemen aan deze actie is volledig gratis. Na registratie nemen we jouw zaak mee in de promotie van de nieuwe fiets- en wandelroutes. 

- Je baat een restaurant, café of een fastfoodwinkel uit op het grondgebied van Wingene. 

- Je bent bereid om de kortingsbonnen via de klant in ontvangst te nemen. Wij staan als gemeente in voor een correcte terugbetaling na afloop van de actie.

- De actie loopt vanaf 1 juli tot en met 31 augustus.

- De kortingsbonnen kunnen gebruikt worden bij cafés, tea-rooms, restaurants en fastfoodwinkels. Bij korte keten-verkooppunten is dit helaas niet mogelijk. Dit wordt duidelijk meegegeven bij de promotie van de actie. Toch leiden we recreanten ook graag langs deze verkooppunten. 

Ja, ik doe mee!

Overtuigd? Goed zo. Vul dan snel even het formulier in (zie bovenaan) voor 29 mei 2020. Dit neemt maximaal twee minuten van jouw tijd in beslag. 

Geregistreerd? Dan ontvang je op korte termijn meer informatie van ons. 

Ben je uitbater van een korte keten-verkooppunt? Dan hoef je je niet te registreren. Jouw verkooppunt wordt sowieso verwerkt in onze fiets- en wandelroutes.