Gemeente Wingene

Zomerse brandweerinterventies

In de zomer kan je de hulp van de brandweer nodig hebben voor bijvoorbeeld wespen. Maar wanneer komt de brandweer nu tussen?

Wespen

Het wespenseizoen is opnieuw volop van start gegaan. Hoewel deze beestjes je last kunnen bezorgen, zijn ze toch heel erg nuttig. Wespen spelen immers een belangrijke rol in de natuur en fungeren als insectenbestrijder. Zo kan één wespennest instaan voor het opkuisen van duizenden muggen in slechts enkele uren tijd. Een wespennest hoef je dus niet per se te verwijderen.

Zit het wespennest toch op een hinderende plaats, dan kan je het laten vernietigen door de brandweer. Hiervoor kan je dit formulier invullen. Let op, het verwijderen van een wespennest is niet gratis. Na de verdelging ontvang je een factuur van 40 euro exclusief btw (= € 48,40 inclusief btw). Indien de brandweer een tweede of volgende maal moet langskomen voor hetzelfde nest in hetzelfde kalenderjaar is dit gratis.

Nesten van hommels en bijen daarentegen mag de brandweer niet verwijderen. Hiervoor verwijzen we je graag door naar een imker in de buurt. Indien de brandweer voor de vernietiging van een wespennest ter plaatse komt en vaststelt dat het niet om wespen, maar om hommels en bijen gaat, zal er geen actie worden ondernomen en zal er bijgevolg geen factuur opgemaakt worden.

Meer info over deze en andere insecten vind je op www.natuurpunt.be.

Watervoorraden

De brandweer vult geen watervoorraden aan zoals zwembaden, regenputten enzoverder.

Algemeen

  • voor dringende oproepen, bel 112
  • voor niet-dringende interventies, bel 051 80 60 00
Gepubliceerd op  di 31 jul 2018