Gemeente Wingene

IJver mee voor een zwerfvuilvrije omgeving en grijp je rijk tijdens de maand april!

Net zoals de voorbije 3 jaar willen we onze inwoners motiveren voor een zwerfvuilvrije omgeving tijdens de maand april. Hoewel we met de MIROM-camera steeds meer sluikstorters betrappen en beboeten, blijft zwerfvuil een probleem. Gelukkig is ook het aantal zwerfvuilvrijwilligers in de gemeente sterk toegenomen. Meer en meer mensen ergeren zich aan rondslingerende troep en combineren een wandeling met een eigen opruimactie.

We dagen je uit! Kies in april zelf welk stukje van onze gemeente dat je wil opruimen en win een mooie prijs ter waarde van 100 euro!

Claim je zone en word 1 van de 200

Met aangename lentetemperaturen in het vooruitzicht willen al onze inwoners motiveren voor een zwerfvuilvrije omgeving tijdens de maand april. Voor deze lenteschoonmaak hebben we ons grondgebied opnieuw opgedeeld in 200 vakken. Gezinnen, leerlingen, leden van verenigingen en straat- en wijkcomités kunnen tijdens de maand april één of meerdere van deze vakken claimen op de gemeentekaart en aangeven wanneer ze gaan opruimen en met wie.

Een vak (of meerdere vakken) claimen doe je door het digitaal formulier (zie bovenaan op deze pagina) in te vullen. 
 
 

Opruimmateriaal 

Deelnemers kunnen het nodige schoonmaakmateriaal (zwerfvuilzakken, hesjes, grijpstokken, handschoenen) afhalen op het recyclagepark of bij de Dienst Milieu en Klimaat in het gemeentehuis.

Ingezameld zwerfvuil

Breng na een opruimmoment op een zelfgekozen tijdstip de Dienst Milieu en Klimaat per e-mail op de hoogte waar het ingezamelde zwerfvuil ter ophaling klaarstaat. Ons Team Interne Werken haalt al het ingezamelde zwerfvuil wekelijks op.

Grijp je rijk!

Deelnemers aan de Wingense lenteschoonmaak fleuren niet alleen hun buurt op, het werkt ook aanstekelijk voor anderen. Hoe meer zwerfvuilbestrijders zichtbaar zijn in het straatbeeld, hoe meer mensen overtuigd raken van het belang van een schone leefomgeving! Neem dus zeker ook een foto en plaats deze op sociale media.

Via een loting willen we 15 deelnemende gezinnen, klassen, verenigingen of straatcomités belonen met een Wingenebon van 100 euro. Die kan je besteden bij een Wingense handelaar.